Kinderen, jongeren en de Senaat

De Senaat zet geregeld zijn deuren open voor kinderen en jongeren. Elk jaar kan het Scholierenparlement er terecht, vullen de kinderen van Place aux enfants het halfrond en bezet het Jeugd Parlement Jeunesse de wandelgangen en vergaderzalen. Door rollenspel en discussie maak je daarbij concreet kennis met de werking van het parlement en het samenleven als burgers.
Kinderen en jongeren nemen ook deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand op 11 november.
En natuurlijk zijn ze, samen met hun ouders, meer dan welkom op 21 juli, nationale feestdag en opendeurdag in het federaal parlement.

Hier vind je een overzicht van de voorbije events.

~ ~ ~

11 november 2022

Kinderen herdenken de Wapenstilstand

Op 11 november wordt de Wapenstilstand van 1918, het einde van de Eerste Wereldoorlog, herdacht. Elk jaar nemen daaraan zo'n 200 kinderen van 10 tot 12 jaar deel. 's Ochtends is er een hulde aan het Graf van de Onbekende Soldaat, na de middag wordt de herdenking voortgezet in het Federaal Parlement, met getuigenissen, evocaties en discussies.
Fotoreportage

~ ~ ~

15 oktober 2022

Place aux enfants

Place aux enfants organiseert elk jaar, in de Senaat, een halve dag voor kinderen van 8 tot 12 jaar om hen op een leuke manier aspecten van burgerschap bij te brengen. Dit jaar werd er gedebatteerd rond het thema "We hebben allemaal recht op een gezonde geest in een gezond lichaam".
Fotoreportage

Meer events