Kinderen, jongeren en de Senaat

De Senaat zet geregeld zijn deuren open voor kinderen en jongeren. Elk jaar kan het Scholierenparlement er terecht, vullen de kinderen van Place aux enfants het halfrond en bezet het Jeugd Parlement Jeunesse de wandelgangen en vergaderzalen. Door rollenspel en discussie maak je daarbij concreet kennis met de werking van het parlement en het samenleven als burgers.
Kinderen en jongeren nemen ook deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand op 11 november.
En natuurlijk zijn ze, samen met hun ouders, meer dan welkom op 21 juli, nationale feestdag en opendeurdag in het federaal parlement.

Hier vind je een overzicht van de voorbije events.

~ ~ ~

11 november 2018

Wapenstilstand

400 oud-strijders, leden van vaderlandslievende verenigingen en kinderen van 10 tot 12 jaar hebben op 11 november in het Federaal Parlement Wapenstilstand herdacht. Het is precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beƫindigd.
De Vives-hogeschool zorgde voor een opvoering over de oorlog, Olivier Van der Wilt plaatste het gebeuren in zijn historische context en de heer Coppieters 't Wallant gaf zijn getuigenis uit WO II.
Fotoreportage

~ ~ ~

4 mei 2018

Scholierenparlement in de Senaat

Meer dan 500 jongeren waren voor 1 dag te gast in de Senaat, de Kamer en het Vlaams Parlement. Het was het slotmoment van het KRAS-project. Dit is een rollen- en discussiespel waarbij honderden jongeren uit Vlaanderen en Brussel een jaar lang debatten voeren. Jeugddienst Globelink wil hiermee jongeren stimuleren om zich te verdiepen in een actueel thema vanuit een mondiale invalshoek.
Dit jaar was dat thema migratie. Onder de toepasselijke naam Plenum (b)XL bracht de slotdag in Brussel de 6 regionale groepen samen voor commissievergaderingen, gesprekken met experten en de plenumvergadering. In de Senaat kreeg het migratietraject zelf aandacht.
Fotoreportage

Meer events